S.B.Ü. İstanbul Yedikule Göğüs ve Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü

Ziyaret Saatleri ve Ziyaretçilerin Uyması Gereken Kurallar

Güncelleme Tarihi: 06/11/2017

• Hasta ziyaret saatleri 13.30-14.30 ve 18.00-20.00 arasındadır.
  • Cerrahi Yoğun bakım Ünitesinde 11.00 ve18.00’ te yoğun bakımda şartlar uygun olduğunda bir kişi tarafından, Solunum Yoğun Bakım Ünitesinde 15.00 te ziyaret planlanır.

Hastanemizde Saat 20:00'den sonra ziyaretçi kabul edilmemektedir.

Unutmamalısınız ki, hastanız, hastanemizde tedavi olmak amacıyla yatmaktadır. Bu nedenle kurallara uymanız hastanızın sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.

Sağlık kurumlarından alacağınız hizmetin kalitesinin artması ve aksamaların önlenmesi için, hasta ve hasta yakınlarının dikkat etmesi gereken genel kurallar şunlardır:

• Bir tane refakatçi bulundurmanız yeterlidir. Daha fazla kişi gereksiz yere kalabalık oluşturur ve sağlık çalışanlarının rahat çalışmalarını engeller.
  • Odanızda bulunan hastabaşı panelleriniz, tedavinizde kullanılan bir bölümdür. Bu bölümlerin prizlerini ve odanızda bulunan diğer prizleri, yangın riski oluşturacağından su ısıtmak amacıyla kullanmayınız.
  • Hastanemiz sabah-öğle ve akşam yemekleri için size hizmet vermektedir. Hastane içerisine enfeksiyon riski oluşturacağından yiyecek, içecek getirmeyiniz. İhtiyaçlarınız için hastane bahçesinde bulunan kafeteryayı kullanınız.
  • Yüksek sesle konuşmayınız ve gürültü yapmayınız.
  • Tuvalet ve lavaboları temiz kullanınız. Çöp kutuları dışına çöp atmayınız.
  • Hastane personelinin ve Güvenlik görevlilerinin uyarılarını dikkate alınız.
  • Hastane içerisinde ve bahçesinde sigara içmeyiniz.
  • Yetkili sağlık personeli dışında, hastanıza müdahalede bulunanlara izin vermeyiniz. Doktorunuz ve hemşireniz dışında tanımadığınız biri, müdahalede bulunmaya, sizden hastalığınız ve tedavinizle ilgili olarak bilgi almaya veya sizi muayene etmeye kalkışıyor ya da tedaviniz konusunda sizi yönlendirmeye çalışıyorsa, bunu derhal hemşire ve doktorunuza veya güvenlik görevlisine bildiriniz.
  • Sağlık kurumlarının size ait olduğunu ve sağlık çalışanlarının da size hizmet ettiğini unutmayınız.

Sağlık ve Esenlik Dileklerimizle